Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Το γνωρίζεις?

Το γνωρίζεις?
Εώς 400 χρόνια χρειάζεται μια πλαστική σακούλα για να αποσυντεθεί. Δυστυχώς εδώ στη Ελλάδα το 95% των καταστημάτων μας δίνει πλαστική σακούλα για να βολέψου με τα πράγματα μας.
Γιατί το κράτος δεν επιδοτεί τις επιχειρήσεις ή να τους δώσει κίνητρα να χρησιμοποιούν την χάρτινη σακούλα. Πόσο καλό θα κάνουμε στο περιβάλλον με μια τόση απλή κίνηση, τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από όλα αυτά.
Επιτέλους ας κάνουμε κάτι.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Τράπεζες: Τέλος στους καταχρηστικούς όρους.

15 Καταχρηστικοί όροι που καταργούνται.

(πολύ αμφιβάλω εάν τις δεχτούν οι τράπεζες.)


Ποιοι όροι καταργούνται
ΣΥΜΦΩΝΑ με την υπουργική απόφαση καταργούνται:

● Η ποινή προεξόφλησης- που σήμερα φτάνει έως και 2% επί του οφειλόμενου ποσού- σε περίπτωση που ο καταναλωτής θελήσει να προεξοφλήσει στεγαστικό δάνειο κυμαινόμενου επιτοκίου.
● Οι τόκοι που θα επιβαρύνεται ο καταναλωτής σε περίπτωση στεγαστικού δανείου κυμαινόμενου επιτοκίου θα υπολογίζονται με βάση τις 365 ημέρες και όχι τις 360 ημέρες που μέχρι σήμερα οδηγούσαν σε επιπλέον επιβαρύνσεις.
● Η είσπραξη εξόδων «χρηματοδότησης», «προέγκρισης δανείου» ή «εξέτασης αιτήματος δανείου» που επιβάλουν οι τράπεζες.
● Η επιβολή ποσού «προμήθειας» ή «εξόδων φακέλου», που μπορεί να επιβαρύνουν ένα δάνειο έως και 2.500
ευρώ.
● Ο όρος στα συμβόλαια που υποχρεώνει τον δανειολήπτη, σε περίπτωση που καθυστερήσει να πληρώσει έστω και μία δόση ή μέρος δόσης δανείου που χρωστάει, να καταβάλει όλο το υπόλοιπο δάνειο συμπεριλαμβανομένων και των τόκων που αναλογούν.
● Η πρακτική που ακολουθούν οι τράπεζες σε περίπτωση υποθήκης λόγω στεγαστικού δανείου στο οποίο υπάρχει εγγυητής, να ζητούν ως επιπλέον εξασφάλιση και τη μεταβίβαση των ενοικίων που τυχόν εισπράττει ο καταναλωτής σε περίπτωση που ενοικιάζει το σπίτι.
● Η επιβολή μέτρων κατά των εγγυητών του δανείου, όταν από υπαιτιότητά της η τράπεζα δεν φροντίζει εγκαίρως να εισπράξει το δάνειο από τον δανειολήπτη.
●Η επιβολή προμήθειας σε περίπτωση που ο καταναλωτής κάνει ανάληψη μετρητών με τη μορφή δανείου από πιστωτική κάρτα. Σήμερα, η προμήθεια αυτή φτάνει έως και τα 20 ευρώ.
● Η αύξηση με αυθαίρετο τρόπο από την τράπεζα του επιτοκίου στις πιστωτικές κάρτες χωρίς να το δικαιολογεί, όπως λόγω αύξησης του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Εuribor κ.ά.
● Η πρακτική των τραπεζών σύμφωνα με την οποία, σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης με τον καταναλωτή που αφορά σύμβαση πιστωτικής κάρτας, τον υποχρεώνει να μεταβαίνει στα δικαστήρια της έδρας της προκειμένου να δικαστεί η υπόθεσή του.
● Ο όρος που υποχρεώνει τους καταναλωτές να αμφισβητούν τυχόν χρεώσεις και οφειλές από πιστωτική κάρτα σε ορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο ορίζεται κάθε φορά από την τράπεζα. ● Η καταγγελία από τις τράπεζες, χωρίς προειδοποίηση ή αιτιολόγηση, της σύμβασης πίστωσης με τον κάτοχο πιστωτικής κάρτας (ή και να απαγορεύσει οποιαδήποτε χρήση της κάρτας), καθώς και να τροποποιεί μονομερώς οποιοδήποτε όρο της σύμβασης.
● Η αναπροσαρμογή μονομερώς από την τράπεζα της ετήσιας συνδρομής πιστωτικής κάρτας, χωρίς προηγουμένως να ενημερώνει τον κάτοχο-καταναλωτή.
● Η παρακράτηση προμήθειας ή η επιβολή εξόδων στους καταναλωτές για τη χορήγηση βεβαίωσης οφειλών, την οποία οι τράπεζες χρεώνουν έως και 50 ευρώ.
● Η επιβολή χρεώσεων σε καταθετικούς λογαριασμούς με χαμηλά υπόλοιπα.

Να και το λουκουμάκι.



Και ποιοι παραμένουν
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ πάντως προμήθειες-φωτιά που πληρώνουν οι Έλληνες για τις περισσότερες συναλλαγές τους στο γκισέ, αλλά και στα ΑΤΜ των τραπεζών. Στις προμήθειες αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα καπέλα από 0,50 ευρώ έως και 1 ευρώ ανά συναλλαγή, με τα οποία επιβαρύνονται όσοι επιλέξουν να πληρώσουν λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κινητής τηλεφωνίας και άλλων υπηρεσιών από το τραπεζικό γκισέ. Το κόστος των προμηθειών πολλαπλασιάζεται, φτάνοντας ακόμα και τα 15 ευρώ ανά συναλλαγή- για όσους θελήσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ΙΚΑ ή του ΤΕΒΕ από το γκισέ τις τελευταίες ημέρες κάθε μήνα. Ακόμα και 100 ευρώ ανά συναλλαγή χρεώνουν οι τράπεζες για την αποστολή εμβασμάτων από την Ελλάδα σε άλλες χώρες. Επίσης, διπλό χαράτσι πληρώνουν όσοι χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα προκειμένου να σηκώσουν χρήματα από ΑΤΜ άλλης τράπεζας.



(αναδημοσίευση απο Α.Π.Ε.)

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Φωτιές

Άρχισαν, άντε καλό Καλοκαίρι.
Ότι απέμεινε κάψετε τα, να τελειώνουμε, έτσι και αλλιώς με τα θα κλαίμε όλοι πάνω από τα καμένα δάση και οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου μας θα κάνουν δηλώσεις και θα λένε...... και θα λένε ......μπούρδες και πάλι μπούρδες.
Εδώ αυτό το κράτος, έχει ακόμα απλήρωτους τους υλοτόμους που παράτησαν σπίτια και οικογένειες πέρυσι, για να σώσουν τα χωριά από χειρότερες καταστροφές.
Έτσι και φέτος θα κλαίει η καρδιά μας με αυτά που θα συμβαίνουν στον τόπο μας.

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

σ/μ Μασούτης

Τα σ/μ ΜΑΣΟΥΤΗΣ είναι νομίζω από τα μοναδικά καταστήματα που κάνουν ότι θέλουν σε σχέση με το κλείσιμο των δρόμων όταν θέλουν να παραλάβουν εμπορεύματα.
Το μεγαλύτερο χάλι είναι στην Πασσαλίδη στη Καλαμαριά όπου οι άνθρωποι, κάνουν ότι γουστάρουν γιατί φυσικά δεν τους ελέγχει κανείς. Μα φυσικά γιατί να τους ελέγξει κανείς αφού τους έδωσαν άδεια για την λειτουργία σ/μ.
Είναι δυνατόν μεγάλα μαγαζιά μέσα σε κεντρικούς δρόμους να μην έχουν θέσεις για ξεφορτώνουν τα φορτηγά.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Θέλω.....

Βαρέθηκα, τους σιχάθηκα.
Κάφροι και κομπλεξικοί, φτηνοί και ανίδεοι. Έτσι νιώθω για την χώρα μου.
-Μίζες
-Ζαχόπουλος
-Υποκλοπές
-Siemens
Να συνεχίσω?

Σε αυτήν την χώρα εγώ δεν θέλω να μεγαλώσω το παιδί μου, προτιμώ να φύγω.
Να φύγω…να πάω κάπου όπου ο πεζός έχει τον απόλυτο σεβασμό από τους οδηγούς,

όπου ο ηλικιωμένος δεν έχει χάσει την αξιοπρέπεια του επειδή το κράτος τον εξαθλίωσε,
να ζήσω κάπου όπου το παιδί μου να μπορεί να μάθει γράμματα στο σχολείο και όχι στο φροντιστήριο,
όπου η μάνα που μεγαλώνει παιδιά και εργάζεται έχει την βοήθεια του κράτους και της επιχείρησης που εργάζεται.
Θέλω το παιδί μου να ζήσει σε ένα μέρος όπου τα πεζοδρόμια δεν είναι γεμάτο αμάξια,
θέλω να τρέξει σε πάρκα,
να κολυμπήσει χωρίς να φοβάμαι ότι το νερό είναι σαν χωματερή.

Θέλω… πολλά θέλω …..ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΕΛΩ!!!!!

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Κορόιδο.

Σήμερα είχα την ατυχία να πάω για service το αυτοκίνητο μου. Διαπίστωσα ότι μου χρέωσαν 150€ εργατικά, αναρωτήθηκα αν είμαι κορόιδο ή είναι δεδομένο αυτό και εγώ το αγνοούσα τόσα χρόνια. Μου φαίνεται ότι πέρυσι πλήρωσα 80€ εργατικά. Δηλαδή οι άνθρωποι με έσκισαν κανονικότατα και εγώ τους είπα και ευχαριστώ.
Πόσο μαλάκας νιώθω που δουλεύω 9:00 - 21:00 και παίρνω 900€

Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Μετρό

Πάει και το ΜΕΤΡΟ, σταματήσαν οι εργασίες, απλήρωτοι όλοι.
Τώρα θα περιμένουμε να το δώσουν σε απευθείας ανάθεση σε κάποιον από τους μεγαλοκαρχαρίες: ΑΚΤΩΡ, JB ΑΒΑΞ, ΜΗΧΑΝΙΚΉ, βλέπεται έχει Έκθεση το Σεπτέμβριο, τι θα πει ο Καραμανλής ότι σταμάτησε το έργο?
Τώρα το μόνο που μένει είναι να δω τον Ψωμιάδη να οδηγά τον μετροπόντικα.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Γιορτή του Πατέρα.

Εχθές ήταν η γιορτή του Πατέρα.
Σε άλλες χώρες είναι σημαντικό αυτό και είναι γιορτή, στην χώρα μας πιο σημαντική είναι η γιορτή της γυναίκας παρά του Πατέρα.
Δεν θα διαφωνήσω για την Μητέρα, είναι το πιο ιερό πράγμα και το σέβομαι.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Παιδιά

110.000.000 παιδιά μικρότερα των 12 χρονών εργάζονται στο κόσμο.

55% από αυτά τα παιδιά εργάζεται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες.


5.700.000 παιδιά εργάζονται υπό καθεστώς δουλείας μόνο στην Αφρική.

23% του συνολικού αριθμού εργαζομένων της Υποσαχάριας Αφρικής είναι παιδιά.

30.000.000 παιδιά κάθε χρόνο εκτιμάται ότι διακινούν οι δουλέμποροι σε όλο τον κόσμο. Σχεδόν πάντα μένουν ατιμώρητοι.

απο τον <<Ελεύθερο τύπο>>

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Ζηλεύω

Όλη η Θεσσαλονίκη πάει Χαλκιδική για το 3ήμερο, μόνο εμείς θα κάτσουμε να δουλεύουμε.
Ζ Η Λ Ε Υ Ω !!!

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Πολιτική και Πολιτικοί


Η Πολιτική και οι Πολιτικοί της Ελλάδας με μια foto.
Έχουμε και λέμε, Παπανδρέου πριν 50 χρόνια Παπανδρέου και σήμερα, στο πιο γλυκανάλατο βέβαια.
Καραμανλής πριν 50 χρόνια, Καραμανλής και τώρα.
Μητσοτάκης..... και πριν και τώρα και μετά.......

Κορδελιό

Που ζούνε?
Πως ζούνε αυτοί οι άνθρωποι, έρχεσαι από τα ανατολικά και μόλις φτάσεις στα φανάρια του Εύοσμου και του Κορδελιού μυρίζει και μυρίζει άσχημα από την μόλυνση. Βλέπεται σε απόσταση 1 χλμ βρίσκονται τα πετρέλαια.
Εδώ έδωσε άδεια η πολεοδομία να κτίσουν σε απόσταση 100μ από τα διυλιστήρια η βρώμα θα τους πειράξει. Το άλλο βέβαια και σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις (υπουργοί, πολιτικοί, δήμαρχοι) δεν ζούνε σε αυτές τις περιοχές , αλλά βόρεια και ανατολικά, στο Πανόραμα βλέπεται δεν υπάρχουν διυλιστήρια.

Τώρα θα μου πείτε, τα λές εσύ γιατί ζείς ανατολικά στην Καλαμαριά, ίσως να είναι και έτσι.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

65ώρο

Ήρθε η ώρα παλικάρια ?????
65ώρο?? Βοήθειά σας. Εγώ ο έξυπνος έτσι και αλλιώς δουλεύω 66ώρο χωρίς κάτι ψιλά...
Πετραλιά μάλλον θες να φας κατάρες, σαν αυτές που έριξαν οι δάσκαλοι πέρυσι στην Μαριέττα με τα ακόλουθα αποτελέσματα.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Η Θεσσαλονίκη που με πληγώνει.

Η Θεσσαλονίκη που με πληγώνει!

Πράσινο ανα τμ. στην Θεσσαλονίκη:
  • Δήμος Θεσσαλονίκης 2,14τμ/κάτοικο (πολύ αμφιβάλλω?)
  • Κορδελιό 0,83τμ/κάτοικο
  • Νεάπολη 0,99τμ/κάτοικο
  • Καλαμαριά 5,58τμ/κάτοικο
Που ζώ Θεέ μου, είμαι τυχερός που ζώ στη Καλαμαριά, αλλά δεν έχω δει αυτό το πράσινο. Μήπως η μέτρηση εννοεί την θάλασσα γιατί θάλασσα στην Καλαμαριά έχουμε αρκετή αλλά ΠΡΑΣΙΝΗ από την βρώμα.
Βέβαια στην φραπεδούπολη που ζούμε, το μόνο που ενδιαφέρει τους δημάρχους είναι να δώσουν άδεια για ακόμα ένα κατάστημα καφέ. Κατάστημα καφέ το οποίο θα βάλει καναπέδες, κλιματιστικά, τραπέζια, πάγκους με αποτέλεσμα να έχουμε μια ακόμα κατάληψη πεζοδρομίου.
Δεν μπορεί κάποια στιγμή θα γίνει η επανάσταση. Εγώ πάντως μέχρι να γίνει η επανάσταση, σκοπεύω να έχω κάνει την δική μου.

Περιφερειακός.

Πλέον μας έχει γίνει συνήθεια να κάνουμε 1,30 ώρα στον περιφερειακό για να πάμε στην δουλειά μας. Γιατί ? Επειδή ένας δρόμος που δέχεται χιλιάδες αμάξια κάθε μέρα, δεν έχει βοηθητική λωρίδα. Το αποτέλεσμα είναι, έαν ένα αμάξι σταματήσει επειδή χάλασε, να κλείνει όλος ο δρόμος.
Το θέμα δεν είναι αυτό μόνο, είναι ότι ο τσομπαναράς ο Έλληνας σταματάει για να δει κιόλας και κάνει το μεγαλύτερο κακό.

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Παιδιά

165.000.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο δουλεύουν ή μάλλον καλύτερα τα βάζουν οι γονείς τους να δουλεύουν.
2.000.000 παιδιά πεθαίνουν κάπου στον πλανήτη από έλλειψη τροφής.
Στην Ελλάδα μαλώνουμε το παιδί γιατί δεν έφαγε τα κεφτεδάκια στη θάλασσα.

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Σεισμολόγοι

Και τώρα για 10 ημέρες θα μαλώνουν στα κανάλια οι σεισμολόγοι, για το ποιος είχε προβλέψει, ότι θα γίνει σεισμός στην Ηλεία.
Ευτυχώς δεν προλαβαίνω να δω τηλεόραση.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

5/6 Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Δεν χρειάζεται να έχουμε <<Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος>> και να γίνονται εκδηλώσεις ή ημερίδες για το θέμα αυτό.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταλάβουμε εμείς οι ίδιοι τι κακό κάνουμε στο περιβάλλον καταστρέφοντας το.

Έτσι:
  • Εάν δεν μάθουμε στα παιδιά μας βασικές αρχές σε σχέση με το περιβάλλον,
  • εάν δεν υπάρχει μάθημα στα σχολεία για το περιβάλλον,
  • εάν δεν κτίσουμε αλόγιστα παντού οικοδομές,
  • αν δεν μολύνομαι τις θάλασσες,
Τ Ο Τ Ε
όσες παγκόσμιες ημέρες και να έχουμε και να κάνουμε...........τα παιδιά μας θα ζήσουν σε άσχημο κόσμο γεμάτο καταστροφές και θλίψη, που ενδεχομένως ο επόμενος πόλεμος να είναι για το νερό και την τροφή.

Τουλάχιστον ας σκεφτούμε τα παιδιά μας!
Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα αν εμείς οι ίδιοι ζούμε και ενεργούμε ανεξέλεγκτα, καταστρέφοντας την ίδια την ζωή μας.
Ένα απλό παράδειγμα:
Ο μέσος όρος πρασίνου στην Θεσσαλονίκη ανα κάτοικο, είναι 2τμ.........
θέλετε να συνεχίσω?

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Σταύρος Θεοδωράκης.

Για ακόμα μια φορά, η χθεσινή εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν καταπληκτική, είχε θέμα για την Κίνα και είχε πολλές πληροφορίες που λόγο της λογοκρισίας στην Κίνα δεν τις μαθαίνουμε. Δυστυχώς συμπίπτει χρονικά με τους <<Φακέλους >>στο skai και την εκπομπή του Βαξεβάνη στον Alfa. Ελπίζω την προηγούμενη εβδομάδα να μην χάσατε την εκπομπή του Κούλογλου για την γενιά των 700€. Ήταν η εκπομπή που τόσο σάλο προκάλεσε και τελικά εκδιώχθηκε από την ΕΡΤ ο δημοσιογράφος.