Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Μαρία




Η Μαρία παραπονέθηκε ότι την ξέχασα και συνέχεια ανεβάζω post χαμηλού ενδιαφέροντος και έτσι είπα να εξιλεωθώ για το παραστράτημα μου.

Μεταναστευτική πολιτική.



Μεταναστευτική πολιτική ?

ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Δυστυχώς η χώρα μας θεωρούνταν φιλόξενος λαός και αρκετά ευαίσθητος, αλλά οι κυβερνήσεις μας κάνουν τους μετανάστες εχθρούς των Ελλήνων. Τι εννοώ με αυτό, δεν υπάρχει πολιτική βούληση στο θέμα των μεταναστών, δεν δίνουμε πολιτικό άσυλο - ανύπαρκτα κέντρα υποδοχής μεταναστών - δυσκολία στο να βγάλουν οι άνθρωποι άδεια παραμονής και το σπουδαιότερο αυτό γίνεται ειδικά σε πολίτες από Αφρικανικά κράτη, με συνέπεια αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουλέψουν νόμιμα και να θεωρούνται παράνομοι. Έτσι, αναγκάζονται να πουλάνε παράνομα πράγματα (τσάντες,cd, dvd), φυσικά το πιο εύκολο να διακινούν ναρκωτικά και οι γυναίκες να οδηγούνται στην πορνεία. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. Το κράτος κάνει τα στραβά μάτια και τους απομονώνει σε συγκεκριμένα μέρη και έτσι δημιουργούνται τα γκέτο. Τα γκέτο είναι ότι χειρότερο για την ένταξη των μεταναστών στο σύνολο. Άρα, το πρόβλημα δυστυχώς θα μεγαλώνει και όσοι ζούνε δίπλα στα γκέτο θα έχουν πρόβλημα και οι υπόλοιποι απλώς δεν θα γνωρίζουν το πρόβλημα.

Το κακό είναι ότι εμείς βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους σαν παράσιτα και είναι o εύκολος στόχος της Αστυνομίας όταν ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους, η φωτογραφία τα λέει όλα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μετανάστες έχουν οικογένειες με παιδιά και πρέπει να βρούνε φαγητό. Οι περισσότεροι έρχονται από κράτη τα οποία έχουν εμφύλιο πόλεμο δεκαετίες τώρα και γνωρίζουν την βία και κτηνωδία για τα καλά. Η βία φέρνει βία. Δεν είναι κακό να δίνουμε την Ελληνική ιθαγένεια σε ανθρώπους και ειδικά στα παιδιά που μεγάλωσαν εδώ και ξέρουν την Ελλάδα για πατρίδα τους.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Crisis


Οικονομική κρίση
Προσωπικά δεν έχω καταλάβει την υστερία για την κρίση που υπάρχει (έτσι λένε..).
-Όταν ο μ...... 0 Έλληνας πήγαινε και σήκωνε όλο το super market με άχρηστα πράγματα του οποίου ήταν περιττά, τι του φταίει η κρίση ?
- Όταν πήγαινε στην λαϊκή και αγόραζε τα πάντα .....βάλε 2 κιλά ντομάτες, 5 κιλά πατάτες, 4 κιλά μήλα.. και τα περισσότερα τα πετούσε.... τότε σκεφτείτε.
-Όταν αγόραζε μόνο επώνυμα και φυσικά πανάκριβα ενδύματα για να κάνει μόστρα, δεν φταίει η κρίση.
-Όταν όλες τις αγορές του τις έκανε με πιστωτικές κάρτες που έχουν επιτόκιο 16% ποιος μας φταίει?
Όταν βλαχοέλληνα πήγες και αγόρασες jeep των 50.000 και 70.000€ δεν σου φταίει κανείς.
-Όταν το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις σε ένα ελληνικό σπίτι είναι ¨δικό σου κεραμίδι¨ και πήγες και αγόρασες διαμέρισμα που είναι πάνω από τις δυνατότητες σου. κλπ, κλπ, κλπ,
Φυσικά δεν λέω ότι οι κυβερνήσεις ή τα golden boys δεν έχουν μερίδιο στην κατάσταση αυτή, έχουν και έχουν τη μεγαλύτερη, αλλά και εμείς βγάλαμε τα ματάκια μας μόνοι μας. Το καλό με αυτή την κρίση είναι ότι θα μάθουμε πλέον να ζούμε πιο συνετά και αυτό θα μας ωφελήσει.

Εφραίμ.....golden boy.

Παγκόσμια κρίση και βλακείες, βάλτε υπεύθυνο της Κεντρικής Τράπεζας το δικό μας Golden Boy και θα δείτε πως λύνονται τα προβλήματα. Τώρα αν θα πουλήσει τον Μολδάβα αυτό δεν μπορώ να σας το υποσχεθώ, είναι επισφαλής η θέση μου.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Υπερβολή ???

Έμαθε ο Παππούς ότι αρέσει στη Μαρία να πίνει χυμούς και δείτε τα αποτελέσματα......
Δεν νομίζω να πείτε ότι είναι υπερβολικός......παππούδες αν τολμάς πήγαινε κόντρα.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Σιγά μωρέ Πακιστανός είναι.......


Τελικά τι έγινε θα μας πει η Ελληνική Αστυνομία ή θα έχουμε μια νεα υπόθεση ζαρντινιέρας ?
Γιατί ο Πακιστανός σκοτώθηκε, φυσικά τέτοιες μέρες μην πιστεύετε ότι θα γίνει τίποτα, για έναν άγνωστο Πακιστανό ποιος θα ενδιαφερθεί ?
Θα ήθελα πολύ να ξέρω, για τους δικούς μας μετανάστες τους Έλληνες που ξενιτεύτηκαν τι αντιμετώπιση είχαν στα κράτη που τους υποδέχτηκαν. Γιατί φανταστείτε ότι πολοί Έλληνες έφυγαν πάνω στον εμφύλιο εξαντλημένοι και πεινασμένοι σαν τους ανθρώπους που έρχονται στην δική μας πατρίδα.
*Πέρασαν 15 μήνες απο την δολοφνία του Tony στην Καλαμαριά, έγινε κάτι ή και αυτός αυτοκτόνησε......

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Ατίθασα νιάτα.


Ευτυχώς έχει λίγο κρύο στη Θεσσαλονίκη, αλλιώς τι θα έβαζαν τα κορίτσια μας....ίσως κάτι πιο κοντό και καυτό, δεν πειράζει καλά να είναι να παρελαύνουν κάθε χρόνο.

Ελληνικό δημόσιο....


απο: spyros1000.blogspot.com

Πεινάει ο κόσμος....

Αντί να δώσετε 28 δις € για να στηρίξετε τις τράπεζες (αλήθεια πόσο σας πήρε να το σκεφτείτε αυτό?) που σημειωτέον οι Ελληνικές τράπεζες είναι οι πιο κερδοφόρες εταιρίες στην Ελλάδα (επειδή γ..... τον κοσμάκη με τα επιτόκια και τα πανωτόκια...) θα μπορούσατε να δώσετε αυτά τα χρήματα για να φτιάξετε σύγχρονα σχολεία, σταθμούς περίθαλψης για τους μετανάστες, κέντρα αποτοξίνωσης για τα παιδιά των ναρκωτικών ή ακόμα ......και άλλα.... ένα σωρό πράγματα, αλλά εσείς προτιμάμε να σώσετε τον Λάτση και το Κωστόπουλο, παρά τους απλούς πολίτες που πραγματικά περνάνε δύσκολες μέρες. Επίσης θα μπορούσατε να δώσετε χρήματα στο κόσμο να τον βοηθήσετε , να κάνετε κοινωνική πολιτική κάποτε, γιατί ο κόσμος πεινάει μαλάκες....... ξυπνάτε.....


Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Δεν πληρώνουμε διόδια....

Εδώ και λίγες ώρες δεν πληρώνει κανείς στα διόδια Κορίνθου - Πατρών, μπράβο γιατί εδώ και μέρες είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος εκεί. Μήπως πρέπει να κάνουνε και εμείς το ίδιο εδώ στην Β.Ελλάδα και ειδικά στα διόδια των Τεμπών στον ανύπαρκτο δρόμο, που τώρα με τις ευλογίες του Σαρακατσάνου (Σουφλιά) φυσικά, ο ιδιώτης εισπράκτορας μας ξεσκίζει κανονικά.

Άντε γεια.......


Άντε γεια....σπίτι σου τώρα υιέ του ταχυδρόμου.
Εγώ που είμαι γιος εμπόρου μπορώ να έχω άποψη ή όχι ?

Αμερικανάκια


Αυτήν την μαλακισμένη, πόσοι Αμερικανοί θα την ψηφίσουν για αντιπρόεδρο ?
Δεν μπορεί..... τους λέμε αμερικανάκια αλλά δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι αυτοί οι άνθρωποι ?

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Ο Γιός του ταχυδρόμου....

Ο Γιος του ταχυδρόμου!!!
Έλληνες, εχτές έκλαψα με αυτά που έλεγε το goldenboy, πρέπει να βοηθήσουμε τον άνθρωπο να πληρώσει τα δάνεια από 4 σπίτια (βίλες) που έκανε.
Έτσι λοιπόν, ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΆ θα καταθέσουμε τον οβολό μας, για να στηρίξουμε το γιό του ταχυδρόμου.
Εφραίμ Θεέ - πάρε την ΠΑΕ, αλλά πλήρωσε και τα δάνεια της Ζαχαρέας.

Σας Γουστάρω ρε μάγκες!!!


Έτσι ρε μάγκες, είστε κοιμπάριδες δεν καταλαβαίνετε τίποτα. Τι και αν γίνεται χαμός στον κόσμο, εσείς είστε στον δικό σας όμορφο κόσμο.
  • Βατοπέδι
  • Ρουσόπουλος
  • Κραχ στα χρηματιστήρια
  • Ζίμενς
Δεν σας νοιάζει τίποτα και καλά κάνετε, πείτε μπύρες να γουστάρετε!!!!
*Καρντάση, 3 μπύρες στα παιδιά από εμένα, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ.


Μπράβο!!!!


Μπράβο στον άνθρωπο που γιαούρτωσε τον Κύριο ¨Ουδέν σχόλιο¨.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Βόλος


Γιαυτό αγαπάμε αυτήν την πόλη, γιατί τέτοια ομορφιά δεν θα την βρεις εύκολα σε άλλη.

Άλλο ο Μπάτσος άλλο.....

Είναι άλλο ο Μπάτσος άλλο το γουρούνι και άλλο ο δολοφόνος!
Δυστυχώς αυτά περνάνε μόνο στους ανήμπορους μετανάστες!!

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Ισλανδία


Πρωτεύουσα : Ρέυκιαβικ
Επιφάνεια : 103.000τ.χλμ
Πληθυσμός : 301.000 κάτοικοι
Προσδόκιμο ζωής : 77,8 χρόνια
ΑΕΠ : 46.2777 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα *

* Μέχρι της 11/10/2008, γιατί από 12/10/2008 οι προβλέψεις λένε για 17.5000 δολάρια κ.κ.εισόδημα.
Ποιος έχει σειρά τώρα, θα δούμε σε λίγες ημέρες.

Μάνα τα έμαθες....


Μάνα τα έμαθες τα νέα ?

και οι Ελβετικές τράπεζες στην black list, πάνε τώρα - σήκωσε και από εκεί τις καταθέσεις γιατί έρχονται δύσκολες μέρες. Κοίτα, βάλε τα λεφτά μέσα σε μια γλάστρα, ρίξε χώμα και κοπριά και όλα οκ. Βλέπεις σώσαμε τις Αμερικανικές τράπεζες και τώτα ασχολούμαστε με τον Τζον τον υδραυλικό.

*Ευγενία (γνωστή και ως Κουμπάρα): σε είχα υποσχεθεί να σε πάω για φαγητό στο Χάλαρο το βράδυ, αλλά δεν βάζεις λίγες φακές στη φωτιά .............

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Ο Μαλάκας του μήνα!!


Φυσικά δεν χρειάζεται σχόλιο.

Ένωση Πεζών.


Το αίσχος της Αγ. Δημητρίου!!! (απο την Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών)

Όσοι κυκλοφορούν στην πόλη και την πανεπιστημιούπολη γνωρίζουν τα φαρδιά ωραία πεζοδρόμια της Αγίου Δημητρίου βόρεια της Φυσικομαθηματικής, Γεωπονικής, Κτηνιατρικής και Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Τα πεζοδρόμια που χρησιμεύουν ως… χώρος στάθμευσης, και καταλαμβάνονται με περίσσια ξεδιαντροπιά από αυτοκίνητα αναγκάζοντας εκατοντάδες πεζούς να κινούνται στο οδόστρωμα.

Μαθητές που πηγαίνουν στο κολυμβητήριο και στο Ιβανώφειο, ασθενείς και άτομα με αναπηρίες που επισκέπτονται τα νοσηλευτικά ιδρύματατα, φοιτητές και περίοικοι περπατούν εκτεθειμένοι στα αυτοκίνητα που περνούν δίπλα τους με μεγάλη ταχύτητα!

Η Δημοτική Αστυνομία αποφεύγει την περιοχή γιατί στην προσπάθειά της για αστυνόμευση της στάθμευσης συνάντησε αντιδράσεις από πανεπιστημιακούς. Μετά από αναφορά μελών μας στο θέμα, και μετά τη σχετική συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου, ξεκινάμε δράση ενάντια σ'αυτή την κατάφορη καταπάτηση των δικαιωμάτων των πεζών. Αφού ειδοποιήσουμε με επιστολές την Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία, και αν το πρόβλημα δε λυθεί, θα βρεθούμε αρκετές φορές εκεί και θα προσκαλέσουμε τους αρμόδιους αλλά και τον Τύπο για να το αναδείξουμε.

Η πρώτη οργανωμένη παρουσία μας εκεί θα είναι την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 3 το μεσημέρι. Φορέστε το ανακλαστικό γιλέκο ασφαλείας και ελάτε! Στο μεταξύ μπορείτε όλη την εβδομάδα να τηλεφωνείτε επώνυμα στο 2310251900 της Δημοτικής Αστυνομίας ή/και στο 100 που προωθεί τις καταγγελίες στα περιπολικά, και να ζητάτε να απομακρυνθούν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα από την προέκταση της Αγίου Δημητρίου. Αν μπορείτε εφοδιάστε μας με στοιχεία:στείλτε στο welcome@enosipezon.gr ειδοποίηση για το πόσες φορές (μέρα και ώρα) καλέσατε, ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια. Εμπρός λοιπόν, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε!

Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών - www.enosipezon.gr e-mail : welcome@enosipezon.gr

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Εγώ φταίω ?

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ 'NAVIGATOR OF THE SEAS'
«Με τέτοιες πρωτοβουλίες κρατάμε αναμμένο το καντήλι της Ελλάδας». είπε....
Γιατί θεέ μου να ζούμε αυτό το δράμα εμείς εδώ στην Θεσσαλονίκη?
Σε ρώτησε κανένας ρε Πανίκα, αν οι επισκέπτες ήθελα νταούλια και χορούς?
Αλλά τι ρωτώ, είναι δυνατόν να λείπει ο Νομάρχης από τέτοιο γεγονός?
*Δεν θέλω να ασχολούμαι με εσένα και να σου δίνω δημοσιότητα αλλά τι να κάνω....

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Grammen Bank

Grammen Bank
Τόσο επίκαιρο όσο ποτέ!!!
Μήπως οι γιάπηδες που κατέστρεψαν την παγκόσμια οικονομία, δεν σκέφτηκαν να κάνουν ότι έκανε ο Dr Muhammed Yunus με την Grammen Bahk! Ο άνθρωπος ο οποίος έχει γλυτώσει εκατομμύρια συνανθρώπους του στο Μπαγκλαντές από την πείνα και την εξαθλίωση.

Golden boys

Η Ε.Ε έσωσε τελικά τον κόσμο απο την μεγαλύτερη κρίση ή απο το νέο κράχ.
Τώρα, θα πρέπει όλα αυτά τα golden boys του αμερικανικού ονείρου να τα στείλουν σπίτια τους, έτσι και αλλιώς τα γάμησαν την μάνα. Μήπως τελικά δεν είναι φούσκα τα ακίνητα και επενδυτικά προγράμματα των τραπεζών, αλλά οι γιάπηδες και τα golden boys ?
Τώρα εδώ στην Ελλάδα εμείς δεν ασχολούμασταν με αυτά τα θέματα, εμάς μας ενδιέφερε περισσότερο ο γάμος της Ντενίση, η παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα της τραγουδιάρας Στέλλας, και φυσικά ποιος θα κερδίσει την τηλεθέαση την Τρίτη το βράδυ.
Το μόνο κακό με την οικομική κρίση, είναι ότι θα την πληρώσουν οι φουκαράδες συνταξιούχοι - και η γενιά των 700€.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Δεν τα γνωρίζουν....


Είναι λογικό, πως να λυθούν τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου όταν οι υπουργοί δεν τα γνωρίζουν ή δεν τα έχουν ζήσει.
  • Υπάρχει Υπουργός ή ο Πρωθυπουργός που θα μπλοκάρει στην κίνηση ποτέ ? , όχι - γιατί οι τροχονόμοι τους ανοίγουν δρόμους.
  • Με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν μετακινούνται και έτσι δεν μπορούν να γνωρίζουν αν ταλαιπωρούνται ή αν είναι ευχαριστημένοι οι πολίτες.
  • Στα αεροπλάνα κάθονται πάντα ε VIP θέσεις.
  • Την φτώχεια δεν την γνωρίζουν, διότι το 65% των βουλευτών έχουν υψηλά εισοδήματα και άλλοι είναι απλά πολύ πλούσιοι.
  • Δεν ζουν σε λαϊκές συνοικίες, αλλά στα Βόρεια προάστια, δεν ξέρουν για τα φτωχά διαμερίσματα γιατί ζούνε σε πολυτελείς κατοικίες.
  • Δεν γνωρίζουν για την ακρίβεια, γιατί πηγαίνει η Φιλιππινέζα για ψώνια.
  • Αγνοούν τα προβλήματα της παιδείας γιατί τα παιδιά τους πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και σπουδάζουν στο εξωτερικό.
  • Για την κατάσταση στην Υγεία, κλείνουν τα μάτια - διότι πάνε σε ιδιωτικές κλινικές και δεν ξέρουν για τα ράντσα και την ταλαιπωρία των ανθρώπων.
  • Μετανάστες, αλλοδαποί και λαθρομετανάστες, ποτέ δεν θα τους εντάξουμε στην κοινωνία μας γιατί απλώς είναι ρατσιστές οι ίδιοι οι Βουλευτές, με τους νόμους που έχουν ψηφίσει για τους ανθρώπους αυτούς.
  • Οδική ασφάλεια και τροχαία ατυχήματα, τι μου λέτε τώρα, έχετε δει πως τρέχουν οι οδηγοί των Βουλευτών? Έχετε δει έναν Βουλευτή να φορά ζώνη ?

να συνεχίσω ή δεν αρκούν αυτά ?

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Νέα Δημοκρατία Real Estate..

Και εσύ Υπουργέ μου?
Και εσύ?
Καλά σε αυτή την κυβέρνηση τελικά δεν επιτελούν έργο, εκτελούν λειτούργημα!!. Όλα τα πουλάνε.....
Σε αυτό το κόμμα, οι υπουργοί έχουν διδακτορικό στο Real Estate, δεν είναι δυνατόν όλοι να έχουν εταιρίες διαχείρισης ακινήτων.
Λοιπόν, αρχίζουμε και μετράμε:
1) Βουλγαράκης (αυτός το έκανε για εξασφαλίσει τα παιδιά του)
2)Φώλιας (αυτός το έκανε, γιατί σαν Υπουργός Ανάπτυξης...τα γάμησε τη μάνα)
και συνεχίζουμε αύριο...... έχει λαμόγια η ελλάδα.

American dream

Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα, τα καλύτερα έρχονται!!
Η Αμερικανική κυβέρνηση έδωσε δις δολάρια για να σώσει τις τράπεζες, αλλά δεν δίνει λίγα εκατομμύρια δολάρια (και οι υπόλοιποι ισχυροί το πλανήτη - Κίνα, Ρωσία, Γαλλία κλπ) για να σώσει 3.000.0000 παιδιά που θα πεθάνουν αυτόν το χρόνο από την πείνα.

Maikl Tzakson


Ετσι κατάντησε ο άνθρωπος και να φανταστείτε ότι δεν έχει πρωθυπουργό τον Καραμανλή, υπουργούς Αλογοσκούφη και ΣΙΑ και αντιπολίτευση τον Γιωργάκη.

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

4-10-99




ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΝΩΡΙΣ
Όποιος δεν έχει ταξιδέψει με πούλμαν για να δει την αγαπημένη του ομάδα να αγωνίζεται εκτός έδρας, πολύ δύσκολα θα καταλάβει αυτό το σημείωμα. Ημέρα χθες που η Θεσσαλονίκη έθαψε έξι παιδιά της, άκουσα στις συνηθισμένες κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών ειδήσεων συζητήσεις μεταξύ γνωστών και φίλων, πολλούς να αναρωτιούνται, κάπως απαξιωτικά: «Τι το θελαν μωρέ να έρθουν στην Αθήνα με τον ΠΑΟΚ;». Και κατά καιρούς, όταν συμβαίνει να έχουμε συμπλοκές φιλάθλων σε διάφορες πόλεις, ακούω τους γνωστούς, τυποποιημένους ανθρώπους να καταλήγουν εύκολα στο «ηθικόν δίδαγμα»: «Να δούμε τι ανατροφή έχουν πάρει αυτά τα παιδιά». Το ταξίδι, λοιπόν, για το παιδί της εξέδρας είναι ένα κομμάτι μονάχα, ίσως και το ωραιότερο όμως, αυτής της συγκλονιστικής του διαδρομής μέσα από τα πιο όμορφα του χρόνια. Ταξιδεύει, γιατί είναι έγκλημα σε αυτή την ηλικία να παραμένεις στάσιμος. Η ομάδα του είναι πολλές φορές απλώς ένα πρόσχημα. Στις ποδοσφαιρικές αυτές εκδρομές αναπτύσσεται, όσο πουθενά αλλού, η έννοια της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς συμπαράστασης του ενός προς τον άλλον. Αυτό που συνηθίσαμε να ονομάζουμε «χαρά της παρέας», μέσα στα πούλμαν των οπαδών είναι χειροπιαστή πραγματικότητα. Το σάντουιτς του ενός ανήκει και στον άλλον. Το «κερνάω μια μπύρα ή ένα αναψυκτικό» είναι ενέργεια απολύτως φυσική, σαν να σκουπίζεις -ας πούμε- τον ιδρώτα από το κούτελο, δεν το σκέφτεσαι, το κάνεις. Πολλές φορές, όταν ο ένας πει «δεν μπορώ να έρθω αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν έχω φράγκα», είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα θα πέσει σύρμα στους υπολοίπους και θα βρεθούν λεφτά. Λεφτά, που κανείς δεν απαιτεί να επιστραφούν ποτέ. Στα ταξίδια τους αυτά -που εμείς οι βολεμένοι βλέπουμε πάντοτε με κακό μάτι- τα παιδιά είναι χαρούμενα. Όπως δεν είναι δηλαδή στο σπίτι τους, στο σχολείο, στη γειτονιά, στην πόλη. Ερωτεύονται, συζητάνε, καβγαδίζουν, λένε σαχλαμάρες, τραγουδάνε, μερικές φορές υπερβαίνουν τα όρια . . . Εντάξει . . Αλλά, γιατί είναι έγκλημα να υπερβαίνει τα όρια ένα παιδί 20 χρονών και δεν είναι όταν τα υπερβαίνει ένας πολιτικός 60 χρονών ή ένας δημοσιογράφος 40; Ειρωνεία! Τη στιγμή που ο μισός πληθυσμός αυτής της τερατούπολης, της Αθήνας, την εγκατέλειπε από τον φόβο των σεισμών, αυτά τα παιδιά, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ήρθαν εδώ. Και σκοτώθηκαν φεύγοντας, όταν οι αλαφιασμένοι Αθηναίοι είχαν πια επιστρέψει. Τη στιγμή της σύγκρουσης κοιμόντουσαν. . . Ήταν γλυκός ο ύπνος τους, όχι τόσο γιατί ο ΠΑΟΚ πήρε καλό αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό, όσο γιατί απλώς είχαν περάσει ωραία. Είχαν ζήσει. Δεν είχαν μουχλιάσει, όπως όλοι εμείς. Στο καλό ρε φιλαράκια! Και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί και τα κασκόλ σας, να τον ομορφύνετε πιο πολύ τον ουρανό."

Αρθρο του Χρήστου Μιχαηλίδη «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 06/10/1999 -->

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Γιατί θεέ μου?


Καιρό έχω να ασχοληθώ με εσένα.
Αφορμές για σχόλια μας δίνεις συνέχεια, αλλά έχω πάψει πλέον να ασχολούμαι με εσένα και τον Ατσαλάκωτο. Σήμερα σε άλλα blog γράφουνε ότι θα εμφανιστείς σε σειρά στην τηλεόραση. Μπράβο, απόγονε του θεάτρου τέχνης του μεγάλου Κάρολου Κουν και του Δημήτρη Χόρν.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Όλοι για σένα δουλεύουν.


Όλοι για εσένα δουλεύουν.
Ο Μπαμπάς τα σκαλίζει υπογείως, ο Καραμανλής κάνει την μια μαλακία μετά την άλλη, οι διαφωνούντες και οι δελφίνοι είναι μαζί σου και όλοι μαζί περιμένετε να δώσετε την τελευταία κλοτσιά στον Mr σεμνά και ταπεινά. Αυτό το κόμμα κάνει τα πάντα για να εκτείθεται στον λαό και στους φίλους του, επίσης - επειδή ξέρουν ότι θα πέσουν (αργά ή γρήγορα) τρέχουν να φάνε ότι δεν έφαγαν τα άλλα λαμόγια τα προηγούμενα 20 χρόνια.
Άντε ρε Τσίπρα, ξύπνα λίγο και εσύ!!! με τέτοια αποδοχή από το νέο κόσμο, που θέλει κάτι το διαφορετικό, θα έπρεπε να κάνεις αντιπολίτευση, ίσως όμως δεν είσαι ακόμα έτοιμος και πρέπει να σου δώσουμε λίγο χρόνο ακόμα.