Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Εκπρόσωπος του Λαού.

Γιατί να ψηφίσω κάποιον (βουλευτή) ο οποίος δεν μπορεί ή δεν τολμά να καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο, το οποίο μπορεί να είναι ενάντια στις αρχές του ή είναι κακό για την τοπική κοινωνία που εκπροσωπεί ή τέλος πάντων είναι κακό για τον Ελληνικό λαό?.΄
Πλέον ο βουλευτής κρέμεται από την παράταξη και όποιος αντιδρά ή δεν πάει με την γραμμή του κόμματος τον τρώει το ίδιο το σύστημα.
Ο βουλευτής είναι έρμαιο του κάθε αρχηγού της παράταξης και το έργο τις περισσότερες φορές, περιορίζεται στο να χειροκροτεί από τα έδρανα της βουλής, τον αρχηγό του.
Ο βουλευτής πλέον έχει άλλες έννοιες από τα να κάθεται και να ασχολείται με τα προβλήματα της κοινωνίας μας, πρέπει να ιδρύσει off shore εταιρίες για να απαλλαγεί από τα φορολογικά μέτρα, πρέπει να αγοράσει κότερο, να έχει μετοχές, repos, ακίνητα, αμάξια. Επίσης ένα παράδοξο, αλλά πλέον είναι συνήθες για την Ελλάδα, η κόρη ή ο γιος κάθε βουλευτή γίνεται πλέον διάδοχος του, π.χ. ο Απόστολος (ποιος Απόστολος ?- ο Τζιτζικώστας βρέ!!) έ, λοιπόν αν ο Απόστολος δεν ήταν γιος του παλιού βουλευτή και δεν είχε αυτό το επώνυμο υπήρχε περίπτωση να ήταν τώρα στην βουλή??.
Και δεν είναι μόνο αυτός και ήταν τυχαίο το παράδειγμα, έχουμε την Καλλατζάκου, την Κεφαλογιάννη, κλπ... και στις επόμενες εκλογές, θα δείτε την κόρη του Βουλγαράκη την κόρη του Λιαλιώτη και έχουμε και λέμε.....
Καημένε Έλληνα τράβα και ψήφισέ τους, εγώ δεν θα πάρω... έχω χορτάσει απο μαλακίες.
* το βουλευτής το γράφω με μικρά από σεβασμό στο θεσμό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: