Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Ένωση Πεζών.


Το αίσχος της Αγ. Δημητρίου!!! (απο την Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών)

Όσοι κυκλοφορούν στην πόλη και την πανεπιστημιούπολη γνωρίζουν τα φαρδιά ωραία πεζοδρόμια της Αγίου Δημητρίου βόρεια της Φυσικομαθηματικής, Γεωπονικής, Κτηνιατρικής και Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Τα πεζοδρόμια που χρησιμεύουν ως… χώρος στάθμευσης, και καταλαμβάνονται με περίσσια ξεδιαντροπιά από αυτοκίνητα αναγκάζοντας εκατοντάδες πεζούς να κινούνται στο οδόστρωμα.

Μαθητές που πηγαίνουν στο κολυμβητήριο και στο Ιβανώφειο, ασθενείς και άτομα με αναπηρίες που επισκέπτονται τα νοσηλευτικά ιδρύματατα, φοιτητές και περίοικοι περπατούν εκτεθειμένοι στα αυτοκίνητα που περνούν δίπλα τους με μεγάλη ταχύτητα!

Η Δημοτική Αστυνομία αποφεύγει την περιοχή γιατί στην προσπάθειά της για αστυνόμευση της στάθμευσης συνάντησε αντιδράσεις από πανεπιστημιακούς. Μετά από αναφορά μελών μας στο θέμα, και μετά τη σχετική συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου, ξεκινάμε δράση ενάντια σ'αυτή την κατάφορη καταπάτηση των δικαιωμάτων των πεζών. Αφού ειδοποιήσουμε με επιστολές την Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία, και αν το πρόβλημα δε λυθεί, θα βρεθούμε αρκετές φορές εκεί και θα προσκαλέσουμε τους αρμόδιους αλλά και τον Τύπο για να το αναδείξουμε.

Η πρώτη οργανωμένη παρουσία μας εκεί θα είναι την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 3 το μεσημέρι. Φορέστε το ανακλαστικό γιλέκο ασφαλείας και ελάτε! Στο μεταξύ μπορείτε όλη την εβδομάδα να τηλεφωνείτε επώνυμα στο 2310251900 της Δημοτικής Αστυνομίας ή/και στο 100 που προωθεί τις καταγγελίες στα περιπολικά, και να ζητάτε να απομακρυνθούν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα από την προέκταση της Αγίου Δημητρίου. Αν μπορείτε εφοδιάστε μας με στοιχεία:στείλτε στο welcome@enosipezon.gr ειδοποίηση για το πόσες φορές (μέρα και ώρα) καλέσατε, ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια. Εμπρός λοιπόν, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε!

Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών - www.enosipezon.gr e-mail : welcome@enosipezon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: