Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι Έλληνες...είμαστε χιλάδες...εκει μέ...

tromaktiko: Αγανακτισμένοι Έλληνες...είμαστε χιλάδες...εκει μέ...: "Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο...μπροστά στα μάτια μας μας κοροιδεύουν και εκτός αυτού διατάζουν τους αστυνομικούς να ρίχνουν διαρκώς δακ..."

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν όμως και εκατομμύρια Έλληνες με το μυαλό ΜΕΣΑ στο κεφάλι τους που αηδιάζουν με τους εμετικούς ψευτοτσαμπούκάδες των θρασύδειλων ανωνύμων που εσύ φυσικά επικροτείς...
Θα ήθελα πολύ να γράψω την άποψή μου επ΄αυτού αλλά υποσχέθηκα στο μωλούρι μου ότι θα σταματήσω να σου τα χώνω...
Κάτι που ομολογουμένως γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολο μ αυτά που διαβάζω...

Ο γιατρός

taexei400 είπε...

den mporo na katalavo giati ton antipatheis ton 400

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας. Δεν το έθεσα ποτέ σ αυτή τη βάση
Είναι θέμα απόλυτης διαφωνίας σε ιδεολογικό επίπεδο, θέμα αντίθεσης στη φασιστική ακρότητα την οποία σε μόνιμη βάση εκφράζεις.
Ως φόρουμ διαλόγου το οποίο υποτίθεται πως είναι το μπλογκ σου θεωρώ ότι μου δίνει βήμα προς έκφραση για να εκφράσω την άποψή μου που θεωρώ ότι αντανακλά την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, αν θες και των αναγνωστών αυτού του μπλογκ. Ως Έλληνας που έχει το μυαλό μέσα στο κεφάλι του, με μια στροιχειώδη κοινή λογική εξέφρασα πάντα χωρίς ακρότητες, χωρίς χυδαιολογίες και χωρίς @@!!!##%%%**** τη θέση μου.
Αν δε σου αρέσουν έχεις την απόλυτη εξουσία να τα διαγράφεις.
Ή ακόμα πιο απλά μπορείς να υητήσεις ξεκάθαρα να σταματήσει να ακούγεται η μοναδική φωνή αντιλόγου (και φωνή γενικώς θα έλεγα) στο μπλογκ σου.

Ο γιατρός

taexei400 είπε...

Πιστεύω οτι είσαι ο μοναδικός Έλληνας, που δεν είναι αγανακτισμένος με τους πολιτικούς της χώρας μας.
Η Ελλαδα ξεπουλιέται στους τοκογλύφους (Ευρωπαικες Κυβερνήσεις π.χ. Γερμανία) και σε οικονομικούς δολοφόνους όπως τράπεζες και επενδυτές.
Ειλικρινά είμαι αγανακτισμένος!!!
Επίσης δεν μπορείς να φανταστείς το ξύλο που έριξε η αστυνομία εχθές.
Γιατί ?
επειδή ξύπνησε ο κόσμος ?

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχήν να δηλώσω ότι είμαι βαθειά προβληματισμένος και ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στην πατρίδα μας. Και μάλιστα έντονα ενοχλημένος που αναγκάζομαι σε καθημερινή βάση να ανέχομαι τα ειρωνικά σχόλια των Γερμανών.
Όσο γαι τον όρο "αγανακρισμένος" δεν μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί θεωρώ ότι αρνείται την συνυπευθυνότητα στο πρόβλημα.
Όμως σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία η ευθύνη ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ. Εξ ορισμού. Ποιοί δίνουν επί 30 χρόνια πάνω από το 80% των ψήφων στα δύο μεγάλα κόμματα;;; Ποιοι θα τους το ξαναδώσουν στις επόμενες εκλογές;;; Είναι άλλοι από αυτούς που σήμερα το παίζουν (ή έστω είναι) αγανακτισμένοι;;; Πολύ καλά το ανέφερες σε μία προηγούμενη ανάρτηση για την αλληλεξάρτηση βουλευτή και ψηφοφόρου.
Για να έρθουμε στο συγκεκριμένο θέμα:
Θεωρείς πως η ψήφιση του μνημονίου προχθές ήταν λάθος;;;
Αν ναι έχεις συνειδητοποιήσει τι ακριβώς σημαίνει χρεοκοπία και ποιες θα ήταν ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;
Μπορείσς να φανταστείς τι σημαίνει ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΏΝ;;; Το κράτος πρακτικά παύει να λειτουργεί, λήξη, τέλος. Εφιαλτικό σενάριο, δε νομίζεις;;
Γι αυτό λοιπόν η υπερψήφιση του μνημονίου ήταν στην παρούσα συγκυρία η λιγότερο καταστροφική λύση.
Αναντίρητα έγιναν λάθη και μάλιστα μεγάλα. Όπως επίσης το πρόβλημα δε λύνεται έτσι εύκολα. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Αλλά επαναλαμβάνωτο μνημόνιο στην παρούσα φάση είναι η λιγότερο τραγική λύση.
Αν ξέρεις κάποια μαγική και ανέξοδη συνταγή θα ήθελα πολύ να την ακούσω.
Θα σου πω ποιά είναι η εναλλακτική αλλά μάλλον θα διαφωνήσεις.
Αν έχεις ισχυρή πολιτική βούληση (κοινώς βαρβάτα αρχίδια σε απλά ελληνικά) δίωξε ΑΜΕΣΩΣ τις 200.000 ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ και λύσε άμεσα το δημοσιονομικό σου πρόβλημα χωρίς να γονατίσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως αυτό κάποια στιγμή θα γίνει. Αυτό δηλαδή που προσπαθούμε να αποφύγουμε πάση θυσία νομοτελειακά θα καταστεί αναπόφευκτη αναγκαιότητα. Ως τότε ο υπερτροφικός δημόσιος τομέας θα επικρέμεται ως δαμόκλιος σπάθη που θα υπονομεύει κάθε προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγείανσης.
Και κάτι τελευταίο.
Τα τελευταία 30 χρόνια εθιστήκαμε ως λαός σε μία επίπλαστη ευημερία που στηρίχτηκε στα δανεικά και που σαφώς δε δικαιολογείται από το παραγωγικό δυναμικό μας.
Και δυστυχώς φίλε μου κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός. Και τον λογαριασμό τον πληρώνουν όσοι βρίσκονται τη στιγμή εκείνη στο τραπέζι, ασχέτως αν έφαγαν ή όχι. και την ώρα εκείνη δυστυχώς μικρή σημασία έχει αν "μαζί τα φάγαμε" ή όχι.

Ο γιατρός

taexei400 είπε...

Θεωρώ το μεσοπρόθεσμο λάθος, διότι υποκύπτω στις επενδυτικές τράπεζες που με δανείζουν με τοκογλυφικούς όρους. Το πρόβλημα έτσι και αλλίως δεν λύνεται με δάνεια - για πληρώνω προηγούμενα δάνεια.