Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς σχόλια......


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας γράψω λοιπόν την άποψη μου και γω για το μνημόνιο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ήτανε η πιο δύσκολη λύση, πως απαιτούνται (κι άλλες) θυσίες και μάλιστα πολύ πιθανόν στο προσεχές μέλλον ακόμα περισσότερες. Αλλά επιμένω πως η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα ήτανε απείρως χειρότερη, ασύγκρητα καταστροφικότερη. Για μια οικονομία δομιμένη όπως η ελληνική, ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα μπορούσε να σημαίνει έως και επισιτιστική κρίση για την Ελλάδα.
Όσοι ελεφρά τη καρδία το παίζουν έξυπνοι και μάγκες του τύπου "έλα μωρέ σιγά και τι έγινε άμα χρεοκοπήσουμε δεν τρέχει τίποτα" δύο τινά συμβαίνουν: ή είναι τελείως βολεμένοι, αρχιλαμόγια με τα εκατομμύρια στην Ελβετία οπότε προφανώς τουσ συμφέρει μία Ελλάδα μπάχαλο με άχρηστες δραχμές, ή είναι απλά τελείως ηλίθιοι, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα.
Δεν έχω όρεξη να ασχοληθώ με την καραμέλα του γιατί φτάσαμε ως εδώ, αναμφίβολα υπάρχουν ευθύνες, προφανώς σημαντικές και όχι ισότιμα κατανεμειμένες.
Αλλά θεωρώ ότι ως νέοι πρέπει να μας ενδιαφέρει κυρίως το "από εδώ και πέρα τι γίνεται". Το μέλλον είναι πολύ δύσκολο, απαισιόδοξο αλλά τουλάχιστον υπάρχει μέλλον. Τύρα έχουμε μία μικρή έστω πιθανότητα, μέσα από θυσίες και αγώνες να καταφέρουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα και τους εαυτούς μας. Τώρα έχουμε δικαίωμα να ελπίζουμε.
Όσο για ην παρούσα εικόνα που βέβαια εκφράζει πολύ χαρακτηριστικά τον μάγκα ελληνάρα τον τσαμπουκά και εξυπνάκια που πουλάει φθηνό πνεύμα κατωτέρας ποιότητας, ελπ'ιζω να μην την ανάρτησες επειδή σζμφωνείς και ταυτίζεσαι μαζί της.
Σε απλά ελληνικά άλλωστε η απάντηση στην προτροπή προς τους Ευρωπαίους τοκογλύφους "άντε γαμηθείτε" είναι: "όπα ρε μάγκες, να μας κλάστε τ αρχίδια..."
Καλημέρα, αισιοδοξία και μέσα το κεφάλι να πάμε την Ελλάδα μπροστά.
Ο γιατρός

taexei400 είπε...

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος.
Θέλαμε κάποιος να πει έστω και ένα ΟΧΙ στην Τρόικα και ένα μεγάλο ΟΧΙ στην υποδουλοσή της.